..........

Är med familjen i hudiksvall över jul och nyår..återkommer efter helgerna.....

GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR

lite jul med svärpäronen...

♥Igår så hämtade Peter, Malin och Jack Wilda så hon fick följa med till holiday och bada, sen när Nisse kom hem från jobbet så passade vi på att handla lite innan vi åkte hem till broder Peter för att hämta hem henne...då fick vi med oss Wildas kusin Jack hem som villa sova över hos oss å det fick han ju så klart, Wilda ser upp till Jack och älskar att leka med honom..dom har ju jätteskoj tillsammans, fast ibland blir det lite kiv men det är ju förståligt.

Så igår kväll var det full rulle här hemma hos oss å mycket barnskratt..finns ju inget härligare än det... ♥....efter mycket lek så somnade barnen väldigt snabbt..å jag och Tuvav råkade somna en stund i soffan med medans Nisse nattade båda två :-)

I morse vaknade jag av att Jack grät en liten skvätt när han vaknade..men Nisse , snäll som han , gick upp med honom å slog på en film.
Leken fortsatte på morgonen och barnen var lika glada...stängde in dom i Wildas rum å där hördes piano och sång :-)
Kring 12 så kom broder och Mallan å hämtade Jack och jag å barnen gick för att möta upp nisse på skoter för att sedan ta oss upp till hamrestugan där  vi skulle fira lite jul med svärföräldrarna och niklas eftersom vi åker hem till Hudikk över jul och nyår.

När vi stängde hamrestugan så var det dags för en 3 rätter middag som Nisse, min man ♥, hade gjort. Till förrätt så var det en liten jultallrik med sill, julskinka, köttbulle och rödbetssallad, till huvudrätt så serverades innanlår med potatis och en jättegod sås, å jag som inte ens tycker om sås, å självklart till det blev det en julmust :-) , I löööv julmust...till efterrätt hade Nisse gjort savaräng..det var supergott...och jag å Inger tog oss en varsin irisch coffee...

I morgon åker vi till hudiksvall..som jag har längtat, så när vi kom hem från hamre så blev det packning och en Wii turnering med Nisse och Niklas.


    Wilda på väg upp till Hamre

lite klappar är ju ett måste på julen

dublo..superroligt tycker Wilda


 huvudrätten
 
 efterrätten


.....morgonmys..

Det är viktigt att mysa på morgonen så att man inte blir på dåligt humör :-)


Fredag

Då har man gjort playdo lera till Wilda..mycket populärt var det...

så klart så måste den ju vara rosa... :-)

Mamma Helena tycker väl att det är så där roligt när degen ibland "ramlar" ner på golvet och fastnar under strumpor mm :-)
men det händer faktiskt inte såå ofta, hon är jätte duktigt min stortjej på att leka och att ta reda på efter sig det måste jag säga..

Efter lek så blev det bad..det är ju oxå en favorit hos Wilda..specielt om vi åker å badar på holiday..men det kan man ju inte göra jämt så ikväll får "poolen" hemma duga .-)

den börjar bli lite liten :-)..får hoppas på att det finns badkar dit vi ska flytta i april..annars få vi åka till antingen mormor eller morfar å bada...efter badet så självklart ska det vara lite fredagsmys med ahlgrens bilar..fast mamma (jag) åt ju upp halva påsen :-(
Wilda har blivit besatt av pettson å findus så fort hon slåtr upp sina stora bruna så är det "pilm" så ska på, och med "pilm" så menar hon bara "pettson å findus" ingen annan...tror nog att hon tror att p och f heter pilm :-)


Imorgon är det kvällskning för första gången denna säsong..då ska hela familjen dit å äta våffelbuffé..mums..fast jag får väl nöja mig med sallad :-(

hej hej..


favvo... :-)

"NU får det vara nog! om du ska vara inne så får du gå ut!"


pettson å findus = bäst :-)


snö...

Äntligen så  har snön kommit...tror det nästan är vitt i hela sverige....skönt..det blir ju såå mycket mysigare när det är snö på julen än om det är grått å blött...blää för det..

Ikväll så ska vi till Pigos å äta med Annelie och Samuel..ska höra med svärmor å svärfar om dom oxå vill följa med...det blir nog en kebabtallrik för mig fast jag byter nog ut stripsen till grönsaker ist..har ju nåt mitt andra delmål i viktkriget.. :-)
Igår kväll fick en kompis/släkting till mig barn...en pojk blev det å jag kan tänka mig att dom blev väldigt förvånad då dom hade sagt på ultraljudet att det var en tjej  :-)... men men så är det ibland..

Nu ska jag lägga mig på soffan en sväng innan barnen vaknar...

höres säkert nåt mer senare.. ;-)


sjung wilda sjung..


fredag..hmm var det den 13e då??

Fredag...va ska jag säga om fredag..det var ju inte den bästa dagen i år...började med att jag blev sur på Nisse innan jag ens hann vakna eftersom vi skulle titta på Jacks luciafirande kl 07.45 å han var ju inte den snabbaste att komma upp ur sängen ( kan ju bero på att han och Palle drack ett "par" öl igår kväll), sen så hade han inte plockat ihop efter sig som han lovade att han skulle göra innan han gick å lade sig... :-/
...men men vi kom iväg i tid till luciafirande iaf, sen så skulle jag skjutsa Nisse hem för att hämta snowboarden så att han skulle kunna ta sig upp til hamrestugan med liften...tror ni att den fanns  hemma??!! NÄ...då var det nån som har gått in under våran trapp och stulit den..suck...man blir ju bara så förbannad alltså...Nisse fick till slut tag på en kille som körde upp honom med skotern ibacken.
Wilda, Tuva och jag fortsatte bilen mot åre och Anna, när vi kom till stationshuset så var det folk som skulle gå över vägen så jag stannade...tror ni jag kom därifrån?!? svar NÄ igen..bilen bara slirade, kom ingenstans så grabbarna jag just  stannat för fick komma tillbaka för att skjuta på bilen så att jag kom därifrån...ojojoj tänkte jag vart ska detta sluta..å klockan som inte ens blivit 10.00.

Ja, ja till slut så kom vi hem tll Anna och på parkeringen så tog dom bara kort mini 10 kr, kan ju säga att det bara var ett under att jag hade 10 kr på mitt kort eftersom vi igår hade tagit ut alla pengar som vi hade på kortet...väl inne hos Anna så sket Wilda nästan ner sig..det var verkligen sjukbajs, nej tänkte jag, nu blir Wilda sjuk...det var bara att stoppa henne i duschen å spola av henne.

Nu så skulle vi ner till byn å äta lunch...efter lunchen när jag å Tuva skulle åka till föräldragruppen så satt det en lapp på bilen..jaha..parkeringsböter tänkte jag direkt..fast som tur var var det inte det utan en lapp som det stog:
"jag backade in i din bil, men tror inte att det blev något " å så ett nummer utifall vi märkte nåt..men det blev ingen skada som tur var...Efter föräldraträffen så mötte Anna och Wilda , som hadde varit å badat på hc upp oss å då fick jag redan på att Wilda som annars är helt galen i badet på HC inte hade velat bada utan bara velat blivit buren och så hade hon varit varm så dom trodde att hon höll på att bli sjuk...nu så tänkte jag att nu packar jag in barnen i bilen och åker hem å låser in oss...å det gjorde jag bokstavligt talat. :-)

Ja, det var en liten del av min dag...jag var helt slut på kvällen...sov under hela idol nästan över maten...kände mig nästan febrig å frössen..brrr..

Men det var ju inte bara jag som somnade gött utan det gjorde min storflicka oxå... :-)



Torsdag....

idag har vi gjort en hel del faktiskt..dagen började, som vanligt :-) , med mamma och Wilda gos i soffan innan Tuvaluvan vaknade...efter frukost så gjorde vi oss iordning för att kankse åka in till åre på en lunch med Malin, men Malin var trött så vi åt lunch hemma å åkte in till Åre efter, när vi kom in till Åre så besökte vi sparbanken för att fixa min bankdosa som någon..nämner inga namn...tryck på lite för många gånger så att den spärras..efter det så gick vi till Holiday å fikade å pratade lite skit med Malin och Sofie.

När Nisse slutade så gick han och Wilda åter till banken för att ta ut skattepengen som Nisse hade fått tillbaka..äntligen så kan vi handla.. :-) så slipper Wilda äta hårdbröd med bubbel till frukost :-) fast hon gillar ju bubble och hårdbröd..medans dom var på banken så passade Tuva och jag på att handla så att vi skulle komma hem nån gång..

Efter middagen som blev pasta med köttfärssås så kom Ylva och Leia hit på lite lek och glögg...såååå mysigt...när barnen somnade så km Palle hit å drack lite öl med Nisse ,dricker öl med nisse....ja, nu så står dom i varsagsrummet å lär varandra olika grepp :-)
 

"gamla" bilder

Igår satt jag å kollade igenom min gamla telefons bilder..å gud vad jag hittade många söta på Wilda när hon var mindre :-) ...mammas älsklingen..tänk att hon har varit såå liten..har glömt det å ändå var det inte alls längesen ju..

KOLLA IN MIN FIIINA LILLA STOORTJEJ..







JA JAG SKULLE KUNNA HÅLLA PÅ HUR LÄNGE SOM HELST MEN, MEN...


Wiiiiiii.....

Som alla snart vet så beställde vi ett wii helt plötsligt för nån vecka sen, å det var ett bra köp har vi kommit fram till...vi har spelat varje kväll nu sen vi fick den :-9...få se nu..hmmm??!! ja, i 1 vecka har vi haft det.., det är jätte skoj..men man känner av det i armarna..å det är ju bra det..Nisse har iaf utsetts till årets bästa stil :-)


här håller han nog på att bowla litegrann .-)

Har bestämt mig för att köpa ett Wii fit med bräda så att jag får röra på mig lite mer än vad jag gör nu...det är lite svårt att komma ut å röra på fläsket när man har 2 små barn så jag tycker att det är en bra investering..å så kan man ju använda den där brädan till måååånga andra spel oxå..
 :-)


Fredag

Ikväll så är det fredagsmys..fast vi i vår familj har vi redan börjat med myset
nu på morgonen.. Wilda började vid frukosten då hon villa chilla framför tvn medans
hon åt sin frulle....

å sen blev det lite Mys med lillasyster oxå så klar..eller som Wilda säger
"min syter"



sen till lunch blev det mera mys :-) .. Tuva mös med sin ärtpure som hon
har börjat äta lite smått av och Wilda och jag fick spagetti med linsröra.. :-)

Hon har blivit väldigt duktig på att sitta också.. fast inte själv så klart men
hon reser upp sig själv från halvliggandes..
             


....TISDAG...

I tisdagsl så var det översakningsfest för Alex som hade fyllt 27 år, GRATTIS, festen var i en av sviterna på holiday, det var superskoj..å inte mådde jag ett dugg dåligt dagen efter heller.. roligt att få göra något med Nisse utan barnen för en gångs skull...Tuva var hemma med farmor Inger och Wilda sov hos Malin och Jack....

På festen så sjöngs det karioke och minglades för fullt...efteråt gick vi alla till biffalo å fortsatte festandes där...
Hehe hittade en liten hoj på Biffalo som jag naturligtvis måsta prova     

måndag igen..

Vaknade av att min dotter stog vid sängen med en tallrik å sa "mamma, ilda ungig" .. stackars liten, har hon gått å väntat på att mamma och pappa ska vakna så att hon ska få frukost :-/ hmmm min stor tjej..
Idag blev vi iallafall klar med våran adventsstädning, äntligen det har bara tagit oss 3 dagar att bli klar..det tog typ 1 dag att städa klart Wildas rum med alla hennes leksaker  :-) , på eftermiddagen så åkte vi in till Åre för att fika och gratta Malin som fyllde år "grattis"
När vi ändå var i byn så gick vi till holiday och pratade lite med broder Peter om morgondagen då vi ska på en överraskningsfest och wilda passade på att ta en titt på den stooora fina granen dom fått upp på holiday.

Efteråt så handlade vi lite och åkte hem för att laga mat till svärföräldrarna som idag har varit gifta i 35 år

välkomstdrink

glögg

förrätt

trattkantarellsoppa

varmrätt

rotmos och fläsklägg

dessert

mjuk pepparkaka med kaffe

alla bev mätta och belåtna

Imorgon ska Nisse jobba på hamrestugan så att farmor Inger får vara ledig lite..eller ledig å ledig, hon ska få leka med sina barnbarn :-) och sen på kvällen så ska Wilda åka till  Jack och Malin för att sova över och Tuva ska få vara med farmor eftersom jag och Nisse ska iväg på party.


RSS 2.0