LÖRDAGSMYS..

Idag på förmiddagen så hade familjen L lördagsmys..Jag å Wilda klev upp innan Tuva vaknade å la oss i soffan å bara myste..skönt att få ensam tid med min "stor"tjej lite oxå..sen vaknade Tuva och jag gick å lade mig med henne å somnade..Wilda hade vid det laget blivit pigg å villa leka..kan ju tala om att det inte alltid det är så roligt att kliva upp när wilda har varit i farten ute i köket och i vardagsrummet .-) men denna gång hade hon faktiskt inte dragit fram så mycket :-)

Igår så fick tuva sin första portion med gröt..det gick faktiskt ganska så bra..ska försöka ge henne nu varje dag nu till middag så att hon börjar komma in i det..
å så klart så fick hon smaka lite smårgåsrån nu till lunch oxå .-)


å så klart att Wilda oxå ville ha då ju..


Ikväll så ska vi på "duved tycker om dig"-dagen..det ska bli mysigt..med lite mingel å mat å dryck..sen blir det hem å söva barn och adventsstäda för fulla muggar..


föräldragruppsdax..

Igår fredag så¨var det åter igen dax för föräldragruppsträff....det är mycket trevligare denna gång än när jag gick med Wilda..kanske för att barnen är mer jämngammal med Tuva nu än vad barnen var med Wilda..Tuva är nog yngst i sin grupp å den äldsta har nog nyss fyllt 6 månader så det skilljer inte alls mycket mellan dom..

vissa av barnen börjar ju att sitta nu å så..ska bli kul att se nästa gång hur lånt Tuva har kommit med sin sittning ♥


vaccination..

Idag har vi äntligen fått vaccinerat oss...men vi fick vänta länge i kö även fast vi ordnade en specialkö för barnfamiljer..men men nu är det gjort..skönt, ingen har känt av några biverkningar än  så länge iallafall...

Idag så hände en liten till sak.. :-) vi satt framför datorn och vips så hade vi beställt ett nintendo Wii :-) , har ju iofs velat haft ett sånt länge men vi har ju redan ps3..men nu snart så kan jag börja träna här hemma så att kilona försvinner.
vill ju se likadan ut när jag flyttar hem igen som jag gjorde när jag flyttade upp hit för snart 4 år sen..oj, är det verkligen såå längesen..hmm ja, ja...156 dagar kvar och 11 kilo bort :-)..borde ju klara av det tycker jag..men men man vet ju aldrig..håll tummarna för mig...


 ÄLSKAR MINA BARN


nära och kära :-)

Try JibJab Sendables® eCards today!

Sjuklingar...

Söndagmorgon..jag mår bra..yes...men inte mina barn :-( Wilda är genomförkyld och det bara piper i bröstet när hon andas..och Tuva har hög feber...Nisse fick komma hem från jobbet å ta en av barnen, vi får åka till BVC imorgon..

Måndag..barnen mår bättre och Nisse är hemma..skööönt..men vi bestämmer oss ändå för att åka in till BVC då tempen visade 37.7 på Tuva men när vi tog på oss själv visade den 34 så nåt fel var det på febertermometern..

Wilda är då i toppform igen iallafall..hon tog sig en liten powernap kring 17.30 och nu kl 23.33 är hon fortfarande vaken :-)



hon spexar som vanligt min stortjej.. nä nu är det dax att natta hela familjen Lundqvist


Utgång..

I lördags så blev det utgång med brudarna Malin, Therese och Anna, det var superskoj..men jag kan då säga att jag har svårt att lita på golvet på tottebo.. :-) när DJn spelade Black Eyed Peas "I Gotta Feeling" så svajade hela golvet rejält eftersom varenda en inklusive mig hoppade...


kring 01.30 gick jag å köpte en varsin kebabtallrik till mig och Nisse som var hemma med barnen..

kvällen var superlyckad..å inte mådde jag dåligt heller när jag vaknade på söndagen...men det gjorde några andra...


Ikväll så...

ikväll beger jag mig ut med brudarna, det är Åre soccer cup-09 så det lär bli mycket folk.. skoj..synd att inte Nisse kan följa med bara...

Knepig början på säsongen må jag säga..när jag var ute med Wilda och Tuva så kom det 2 killar cyklande förbi och hade skidorna och snowboarden på ryggen..så här lite snö..eller det är ju ingen natursnö, har det inte vari vid den här tidpunkten sen jag flyttade upp hit..vi får hoppas på att snön vill komma snart å att den stannar säsongen ut..

Mina små söta flickor hade då skoj idag..det är såå roligt att se när Wilda leker med Tuva, man ser verkligen att Tuva älskar sin storasyster..



må gott så länge mina vänner..


gladpäran...

måste ha en av världens gladaste bäbis ju..alltid lika glad..iaf när mamma är i närheten...


Årets Kick off

Ikväll så har vi ordnat barnvakt åt Wilda och Tuva för jag å Nisse ska nämligen på ett "dingnade" skaldjursbord på fjällpubben  och till det blir det vin från Wicked Wine och öl från jämtlands bryggerier, deserter av Oana och Rock´n roll till Putte Karlsson.

Ska bli mysigt att få göra något tillsammans bara jag och Nisse...det var väldigt längesen..å nu till problemet som man har varje gång..kläder??!! har ju inte mycket kläder att välja på längre..har ju haft mammakläder i 2 år :-)
hmmm?? jaja det ordnar sig nog..syns ikväll...


allt gick bara bra..

Idag fick mammas lilla tös sin andra vaccinationsspruta..å det gick så bra så..hon var så duktig :-)
..efter vaccinationen så åkte farmor Inger, Jag, Wilda och Tuva till konsum för att träffa pappa Nisse där..behövde lite pengar :-) ..köpte en massa frukt..smask..vi är nog en fruktfamilj tror jag hahahaaa...

Nu har vi fått reda på idag att hamrebacken öppnar på fredag.. fint att ringa å berätta det idag..hmm..så Nisse fick ju ringa servicegruppen från jobbet för att beställa varor som ska komma imorgon..fint det var den lediga dagen tillsammans :-(
jag som har längtat såå till imorgon för att vi ska kunna vara tillsammans..tjena ja!
Ja, ja Wilda har betämmt date med bästa kompis Leia i parken på förmiddagen å sen så åker jag + barn och Annelie till åre på en lunch..sen får vi hoppas på en träff med min man...

Nu blir det skräckis.....

händelserik dag..

Idag har det varit en händelserik dag tycker jag...jag å flickorna låg lääänge i sängen i morse å bara mös..sen så fick Wilda lite frulle och hör på häpna så gick vi ut en sväng innan lunch :-) fast det var ingen lång stund men ändå :-) ...ute träffade vi Kitty som var ute å gick med Flicka...Wilda gillar verkligen vovvar..hon tror att alla hundar heter Jojo, som mammas hund heter...sötan där..sen var det lunchdax å sovtajm, men ingen lunch ville hon ha å inte villa hon sova heller.."jaha" tänkte jag, "kommer bli riktigt roligt att ha med henne ikväll när vi ska på holiday å äta om hon inte har sovit lunch"  :-/
Men det är ingen ide att tvinga henne..då blir vi bara ovänner så vi gick in å kollade på lite alpint ist..sen kom farmor och farfar å då blev Wilda glad..äntligen en lekkompis tänkte Wilda..mamma är ju sååå tråkig :-)..

När Nisse kom hem gick vi till grannen Ylva som fyllde år å fikade lite innan vi skulle till holiday club å äta...Wilda lekte lite med sin kompis Leia och dom bestämde date tills imorgon.. :-)
Men det värsta var iaf när vi skulle gå till dit så trampade Wilda i en..gissa??! jo en hundbajs...jag blir sååå förbannad så att jag kokar..varför kan dom INTE plocka upp bajsen efter sig när dom vet att våra barn leker på denna gräsplätt som ligger alldeles utanför våra altaner...grrrrrr.


Efter kalaset så åkte vi till holiday för att äta en god bit mat, ren med potatisgratäng...å så klart en latte på det :-) ..det var såå gott, egentligen så var renen slut men min man..Nisse...hade fixat så att vi fick en liten specialbeställning..dä ni.. :-)

älskar Nissepisse...

ja det var väl min dag..nu ska vi lägga oss å kolla på "the day after tomorrow" ..imorgon så ska ju min lillTuva få vaccinering..stackarn..


REPRIS...

tänk ändå hur man lever... :

kliver upp, myser ett tag i soffan, ger Wilda frukost, Tuva vaknar, ger henne frukost, plockar undan, klär på oss och borstar tänderna, försöker hinna ut innan lunch, blir oftast ej av, Tuva somnar, lagar lunch till Wilda och mig, plockar undan, Tuva vaknar, matar Tuva, klär på Wilda och Tuva för att sova lunch ute, går ett varv runt kvarteret tills dom somnar, städar ihop förmiddagens lek,diskar, sitter framför datorn, barn vaknar, äter melis, leker, Nisse kommer hem , lagar mat, hela familjen äter, diskar, mys framför TV, städar ihop eftermiddagens lek, vällingoch sov för Wilda , Tuva äter och somnar, Nisse framför TV och jag framför datorn :-) ,en början på en film, somnar....å så börjar det om igen dagen efter...

tänk vilket enformigt liv man egentligen har men ändå så har men det bästa liv man kan tänka sig med barn, man, vänner å övrig familj
ÄLSKAR ER


titta in här om ni ändå är uppe till fjälls..

om ni ändå är i krokarna tycker jag att ni ska besöka denna restaurang med den utsökt goda maten..

www.hamrestugan.zoomin.se


...kläderna har kommit...

beställde kläder för ett tag sen..så klart bara till barnen, alltid lika roligt när dom ommer..å det gjorde dom idag..

alla kläder är från www.ellos.se

Julkläderna till Tuva och Wilda


dagtrosor till Wilda :-)


bodys och byxor till Tuva


byxor och tröjor till Tuva


tröjor till Wilda


BRRRRRRRRRRRRRR...kallt

kollar ut å fryser redan...ska man palla sig ut?..Wilda gillar ju att vara ute..men inte mamma...men självklart så ska jag följa med henne en sväng, men det blir svårt att få in henne sen :-)



utsikt från hamrestugan i Duved


...åker väl in till Åre sen för att fika å handla lite..fick låna lite från sparkontot, Nisse får ju lön förhoppningsvis imorgon men då orkar man ju inte åka in när man har varit in idag..man får ju planera lite hehehe.
Nu så har jag bestämt mig för att stanna lite längre, si så där 2 veckor, i Hudik vid jul, jag, mormor å barna tar tåget hem till Duved efter nyår nån gång ist för att vi måste åka hem med Nisse den 25 december..ska bli skoj..man är ju även bjuden på åtevändarfest på juldagen som man är bra sugen  att gå på... :-)
blir nog så...nä nu ska jag ta å klä på mina barn och mig själv å gå ut en sväng tror jag..


har hittat nyårskläderna till barnen

till min söta dotter Wilda


..och till min lika söta dotter Tuva

kläderna finns på HM


väntar fikafrämmande..

...Wilda ligger å sover sen så kommer grannen Helen hit på lite fika...mysigt med främmande tycker jag..har tagit fram mina å mammas bullar som vi bakade när hon var här sist...riktigt goda måste jag få säga...

HEMMA IGEN..

Då var man hemma igen efter ett BVC- besök, flickorna hade vuxit på sig bra..Wilda från 12740 gram och 85.3 cm till 12965 gram och 86 cm lång och Tuva från 6280 gram och 61,5 cm till 6820 gram och 62.7 cm lång...mina stortjejer..

Nu sitter ggrabbarna å spelar för fullt :-) , jag väntar tills barnen sover..


måste ju bara spela när jag såg denna fina dosa :-) ... min färg å allt...undra om det finns rosa ps3 dosor?? måste kollas upp...


Å tuvan bara är glad som vanligt...


men det kan man ju förstå när hon såg dom här två pajaserna..


spelkväll...

ikväll så blir det spelkväll här hemma hos oss...grabbarna ska spela call of duty
som hadde  realese inatt kl 00.00..inte gör det mig nåt, då kan ju jag få sitta vid datorn efter barnen har somnat utan att bli störd...utan att nån står bredvid å frågor om jag är klar snart.. :-) så mig gör det absolut inget..kanske till och med spelar lite sjlälv, hörde att Kalle som kommer har en rosa dosa så då måse man ju nästan spela.. :-)

ja ja..nu ska vi snart åka in till BVC med våra småttingar å väga å mäta..återkommer med resultatet i eftermiddag.

tjing tjing


ÄKTA KÄRLEK


bad på holiday...

Åkte in till holiday hela famijen å lunchade och badade med Peter och Jack..



börjar visst bli lite trött på sista kortet :-)


flickorna...

Sitter här med Tuvan, släppte väg Nisse till samuel efter att han nattat Wilda för att dricka lite grogg, tyckte att dom var värd det nu efter flytten idag :-)..men ha har lovat mig sovmorgon imorgon så vi får väl se om han håller vad han lovar...

fick ett bra mess från min bästa väninna för ett tag sen..tyckte det var en väldigt bra uppmaning...eller vad man kan kalla det:

Varning. Till alla kvinnor!
För att undvika svininfluensan måste du neka att ha sex med
mammagrisar, soffgrisar, skitgrisar, gamla grisar och alla
andra svin.....

Ha, ha, ha tyckte den var bra...känns som att jag sitter säkert :-)


I morgon så...

...börjar nya tag, då ska kilona vandra neråt igen..känns som om jag har stått still ett tag nu, men så är det ju.
Jag är så glad för dom kilona som redan försvunnet, jag har ju inte bdirekt bantat eller avstått allt gott..utan ätit som vanligt, det ända jag har gjort är att avstå från all småätning..inte tagit den där ostskivan medan man stått å gjort en macka till Wilda..

Nä, nu ska jag ta nya tag, idag är det ju farsdag så idag blir det lite gotta, men imorgon börjar kampen mot fettman :-)

Vissa dagar så känner man sig sååå fet å äcklig bara, man vill inte gå upp ur sängen utan bara ligga där å tycka synd om sig själv..inga kläder passar å dom som man kan få på sig är helt trasiga...man känner hur fettet sväller ut över byxan, att näsan knappt syns för de feta kinderna..man vågar knappt sätta sig på stolen för att man är rädd att den ska braka.

Men som tur är har man ju ibland bra dagar oxå, som nu när man gått ner allt å lite till efter man fick Tuva. Kan inte förstå att när jag vägde 12-13 kilo mindre, att jag kände mig fet då ??!!..skulle ju jublaa om jag kom ner i den vikten igen..

men som sagt, imorgon börjar jag igen..nu ska jag gå på ica å köpa nått gott till kaffet och gå till Nisse, Anneli och Samuel som håller på att flytta :-)...måste ju få i sig lite socker tycker jag så att dom orkar... :-)

syns sen....

                                                så som jag känner mig dom där dåliga dagarna
           








saknaden...

Om 173 dagar flyttar vi hem till "glada hudik" , om jag längtar...saknar min familj jätte mycket å min vänner så klart....speciellt Helena och Milla
Vi har alltis så roligt tillsammans, saknar tjejsnacket vi har ...

Ni är bäst brudar ♥


där står vi på mitt bröllop, Helena med Ellie i magen, jag i mitten med Wilda och Milla med Elis, älskar detta kort...

go natt mina vänner.


Äntligen så...

...har våran pappa Nisse kommit hem från jobbet och är nu ledig 3 dagar..ojojoj vad vi bara ska va då, eller ja imorgon, på farsdag, ska vi hjälpa våra goda vänner Anneli och Samuel att flytta och på tisdag ska Nisse å hans grabbgäng spela  Call of Duty: Modern Warfare 2, som har sverigepremiär då..eller var det världspremiär  ??? hmmm har inte så stor koll, men Nisse kommer iallafall få det som en farsdagspresent av oss, då blir han glad...han vet ju så klart det redan, går ju inte att hålla tyst om det eftersom han gått å tjatat om detta spelet lääänge, måste ju få tyst på honom,
aprå på tyst så vill inte Tuva vara med Nisse ikväll tror jag..hon smågråter hela tiden när hon är med honom å så fort jag kommer i närheten blir hon tyst å lyser upp som en sol :-) hehehe..

Idag fick barna och jag fikafrämmande av grannarna Helen och Kenneth, dom hade med sig banankaka och blåbärspaj, jag stog för kaffet :-) .... det var smarrigt värre

Nu har nog Nisse å Tuva somnat i soffan..det är i allafall väldigt tyst där ute..

Wilda har ramlat riktigt 2 gånger idag, hon kommer se ut som en knölsäl imorgon med alla bulor som hon fått..stackars mammas lilla stortjej, fast det är bra konstigt att hon inte har fler bulor å blåmärken än vad hon har för hon klättrar ju överallt...det har hon nog fått från mig...det är iallafal vad jag får höra om jag nämner det :-)......

bye bye blåbärspaj..

sååå trist...

Igår var det så vitt å fint ute, idag så fult å grått...varför??!! Vi vill ju ha snö nu så att backarna kan öppna snart, iofs så behövs det egentligen bara lite minusgrader så att dom kan lägga snö men det blir ju så mycket mysigare om det är lite vitt ute...jaja, Nisse och Wilda hann iallafall ut i snön igår, Wilda lekte medans Nisse städade bilen...
Sen blev jag galen på honom eftersom han måsta flytta valpen precis när Wilda skulle sova..kokade gjorde jag..varför MÅSTA han göra det precis då??! jag hade ju sagt åt honom innan han gick ut att Wilda behöver sova efter lunch så hon inte blir för trött...ja menar, han har ju haft hur länge på sig som helst å flytta denna bil...det jobbigaste när jag är hemma själv med barnen är när det är dax för att sova middag..inte många gånger dom vill sova samtidigt..så då är det så skönt att Nisse kan ta Wilda när han är hemma..men det slutatde med att jag fick klä på båda barnen å gå ut å gå med fetvagnen tills dom sov....hmm .. å dom säger att dom inte förstår sig på oss..hur lätt är det att fatta hur dom tänker då???!!!


Ja, ja..jag lugnade ner mig lite när jag fick komma ut iaf :-). 
På kvällningen kom min bror Peter och hans son Jack hit å åt av Nisse jättegoda oxfil med potatisbakelse å trattkantarellsås, sen kollade vi på idol innan dom åkte hem igen, tyckte det var lite synd att Rabi åkte hem, gillar hans röst även fast han kanske inte framförde låten så bra, lite trist uppträdande å så, men..hmm han röst, när han sjunger, är sååå mysig...kanske man får höra mer med honom framöver.


Nu ska jag städa ihop förmiddagens lek å disk innan vi får lite fikafrämmande..
hörs ikväll...


finns det någon bättre..????

......nä, det gör det inte..älskar min man så mycket att det gör ont ibland...han kan verkligen få en att känna sig speciell...hoppas på ett lång och lyckligt liv med honom å våra barn... ♥


herr och fru Lundqvist på oktoberfest


mina barn...

WILDA

Klockan var strax efter 22.30 och idol hadde precis slutat, Annelie och Sandra hade precis gått hem och Nisse och jag hoppade in i duschen då jag fick en konstig känsla och orden bara flög ur mig " i natt händer det" men vi tog det mer som ett skämt, jag menar, det var ju 2 veckor kvar tills Wilda skulle komma å är man förstföderska så brukar man ju få gå över tiden så vi brydde oss inte nåt mer om det...vi gick å lade oss.. kring 06.00 gick jag upp på min vanliga kisstur, å när jag satt där så fick jag plötsligt håll, ungefär som om jag hade kissat för fort, "aj" tänkte jag å gick å la mig igen...men sen kom den igen, det där onda..då började jag aana att nåt kankse var på gång, villa inte väcka Nisse så jag satt mig framför datorn och letade rätt på en hemsida så jag kunde klocka mina " värkar"  för skojs skull, jag skulle ju inte få barn än på nån vecka så. Men efter en ganska kort stund så blev "värkarna" mer å mer intensiva och bara några minuter imellan så jag gick å la mig bredvid Nisse men kunde inte ligga still så Nisse vaknade å förstog att nåt var på G,så kring 7.00 så  ringde han förlossningen å frågade hur vi skulle göra medans jag låg å kved mig i sängen.  På förlossningen sa dom att vi skulle vänta en timme å ringa tillbaka om det inte hade slutat...timmen gick å det värkarna fortsatte, barnmorskan Nisse pratade med sa åt oss att vi skulle åka in för en koll så kunde vi ju ta en dag på stan efteråt :-)

Under de 11 mil som var till BB fortsatte värkarna å jag måste ha varit trött för jag minns att jag somnade till mellan värkarna, Nisse parkerade bilen utanför ingången å så tog vi hissen upp till förlossningen å där fick jag väga in mig..90 kilo stannade vågen på.. då var klockan strax efter 9.00, vi fick gå in i ett rum för att ta lite prover men hann inte  innan vattnet gick å då sa barnmorskan att vi kanske skulle gå direkt till en förlossningsal så dom kunde undersöka mig, Nisse fick gå tillbaka till det första rummet där vi hade lämnat av oss kläderna ...jag blev undersökt...."oj", sa barnmorskan, "du är öppen 8 cm, här är det barn snart".
Nisse som precis kom tillbaka mötte en barnmorska i korridoren, när Nisse skulle gå tillbaka till förlossningsrummet så gick han in i fel rum, där låg en annan "mamma" som skulle föda å när Nisse stack in sin  rödhåriga skalle skrek hon bara "MEN VA F******N" ..oj sa Nisse å kilade in i nästa sal där jag låg å nästan förlöstes.

Mina krystvärkar började 10.05 och Nisse skrek högre än vad jag gjorde "krysta älskling, krysta" 31 minuter senare så föddes vår dotter, Wilda Linnea Elisabeth Lundqvist, det var det häftigaste jag har varit med om.
hon vägde 3160 gram och var 48 cm kort ♥♥



TUVA

Natten innan Tuva kom så kunde jag inte sova, jag låg halvaken å drömde konstig hela natten, kände på mig att nu kanske nåt snart är på gång, det var 1 vecka kvar tills det var beräknat, kring 7.30 gick jag på toaletten å kände hur det började rinna längst mina ben, inte mycket men tillräckligt för att det skulle bli blött på golvet, jag tänkte att det nog bara var lite kiss som kom, är ju svårt att hålla tätt när man är höggravid, men när jag satt på toaletten så kom slemproppen, klockan hade hunnit blivit 8 å nisse höll på att göra sig iordning för att åka å jobba när jag sa att det kändes konstig å han frågade om han skulle stanna hemma, så vi bestämde att han skulle stanna hemma för då hade värkarna oxå satt igång.

Mormor å morfar, som var här uppe , tog med sig wilda till dagis å vi ringde till förlossningen å berättade  å dom tyckte att vi skulle komma in på en gång med tanke på hur fort det gick förra gången, jag hoppade in i duschen å inväntade att mormor å morfar skulle komma tillbaka från dagis.

I bilen in var det väldigt starka värkar, när vi kom in till förlossningen så fick jag väga in mig, 93 kilo :-), en barnmorska undersökte mig, var då öppen 6 cm, då var klockkan 11.10 å vi fick gå till en förlossningsal å Nisse gick å flyttade bilen, när han sen kom ut ur hissen mötte han en barnmorska som sa att han fick skynda sig för det snart är dax...denna gång hittade han rätt rum på 1.a försöket :-)
20 minuter efter att vi kommit in på förlossningen började jag att krysta och 7 minuter efter så låg vår andra dotter på mitt bröst.

Tuva Helena Othilia Lundqvist  3470gram och 49 cm kort ♥♥

 

Måsta bara få berätta om de 2 häftigaste upplevelserna i mitt liv, tur jag har min underbara make Nisse som var där å stötade mig under båda gångerna, å det var såå skönt att veta att wilda var i tryggt förvar med mormor å morfar när Tuva skulle komma till världen


snööööö....

Pappa Nisse är ledig från jobbet idag, mycket bra tycker vi..man hinner med så mycket mera då. Wilda är typ blöjfri nu eller ja, hon har blöja när hon sover men ändå, tycker hon är såå duktigt. det började i måndags, helt plötsligt så tog hon av sig sin blöja å sa "mamma, tiss" å så sprang hon in å satte sig på pottan å sen så har hon kissat på pottan hela tiden förutom 2 gånger när hon inte hann..så stolt man är :-)

nu blir det utgång å lek i snön som kommit under natten..syns senare.. ♥

5 november..

Morgonen började med att jag håll på att få hjärtstillestånd, när jag vaknade och kom ut i köket  så satt Wilda på diskbänket under knivstället....å jag ba "whaaooaa...va gör du barn" , blev ju livrädd ju..fy skäms att skrämma mamma på detta vis..speciellt på morgonen...hon blev nog lika rädd för mig kan jag tänka mig..stackars barn.
Ja, ja...allt gick ju bra som tur va..hon har blivit så duktig på att smyga upp på morgonen, förr vaknade jag alltid före eller samtidigt som henne, men nu...aldrig...

Wilda och Tuva hade mysstund i soffan och kollade på "efter 10" medans snön föll från himlen utanför fönstret..så mysigt..ingen utgång blev det idag heller...just denna tid är såå tråkig för det är för hårt i sandlådan och för lite snö för att leka i den...tråkigt..å Wilda kompis Leia är på dagis så inga barn i lekparken..alla jobbar tror jag utom jag som är mammaledig..hmmm

Efter Nisse slutade jobbet kring fyra så hämtade han oss å vi åkte å storhandlade på ica, eller vi handlade för mycket pengar..om man hade varit hemma i hudik så hade det varit att storhandla om man hade gjort av med samma summa som vi gjorde..nu fick man ett par, ter kassar ...det kommer synas mycket på vårat matkonto när vi flyttar kan jag lova..det är så förbaskat dyrt här uppe...det är ju turistpriser även fast det är lågsäsong.. attans skit..

Till kvällsmiddag blev det kokt kyckling med ris och currysås..smaskens kan jag löva..sen tog jag in gymmet till Tuva som har stått ute ett par månader :-) eftersom det tydligen var jätte jobbigt för Nisse att ställa in det i förrådet..gissa om hon tyckte om det..japp..det gjorde hon..

ja, ja..det var allt för ikväll..imöra kommer Jack å Peter hit på middag...oxfile med potatiskaka..dä ni..


Onsdag...

Då var det onsdag igen då, alltså dagarna och veckorna går bara fortare och fortare, hemskt tycker, känns som man inte hinner med något alls längre, Fast idag så hann vi iallafall komma ut innan lunch hahaha fast det var håret :-) .
När vi väl hade kommit ut så blåste det så inutinorden så det var inte alls mysigt men vi stannande ute å lekte lite i den så kallade "lekparken2 vi har på gården...gizmo var så klart oxå med :-) .

Jag förstår inte hur man egentligen kan få ha en så dålig lekpark vid ett bostadsområde...men det är ju årehus som sagt...finns nog ingen sämre hyresvärd i sverige.
Nisse har försökt att få tag i en person på årehus, han har ringt mobil och på kontoret, pratat in på mobilsvararen och pratat med kollegor till honom men inte fått tag i honom, blir sååå förbannand.
...jaja...





    

Efter lunch så blev Wilda väldigt trött så hon gick å lade sig med "dockan" i soffan..trodde ett tag att hon skulle somna där men så lätt skulle det inte bli att söva henne

Ikväll så blir det ett nytt försök att titta på Johan Falk-filmerna...hehe gick ju inte så bra igår...

kramen kramen...


Tuva...

Create funny pictures with your photos on FunPhotoBox.com
Photo fun with FunPhotoBox.com

tacoskväll...

Ikväll blev  det tacos å några filmer å vi hade bjudit hem Kitty och Putte för lite kompensation för insidenten som hände i Kittys bil i fredags :-) ...tur att allt var lugnt..trevliga människor det där, får göras om tycker jag.



Idag har det inte hänt så mycket..Wilda, Tuva och jag skulle ha gått ut på förmiddagen men när vi tittade på klockan så var hon 11.30 å snart dax för lunch...tänkt att vi ska ha så svårt att hinna ut på förmiddagarna..alltid...ja, ja så är det att vara småbarnsförälder...



Har bjudit hem bror å jack på fredag på lite oxfile..får väl se om dom har lust att komma, det verkade allafall som det, hade varit mysigt tycker jag...träffar alldeles för lite folk när jag bor i denna håla i fjällen... :-(


Nu blir det en Johan falk-film med maken som redan ligger där i sängen med minstingen å väntar...nattinatt..


frukostdisco..

Wilda köra lite frukostshake på morgonen för att komma igång...

                 

pappa hemma...

Idag var pappa Nisse ledig..dom dagarna är mysigast, när vi får vara tillsammans allehop  ♥ . På förmiddagen kom Jenny som är uppe å hälsar på till oss..då fick vi fika...fast inte mamma Helena som måste tänka på sin vikt.. :-)
..men det gjorde inget tyckte Wilda som då fick 2 bullar :-).
Efter sovningen så hade pappa N och Wilda lite lektid tillsammans som idag bestog av ritning och bakning med modellera  det var skoj...



Men det bästa idag är nog att Wilda har varit blöjfri hela dagen förutom när hon sov..är sååå stolt över henne, mammas gojänta ♥


Har ju faktiskt 2 gojäntor :-)


KALAS

I tisadgs car det dags för min stortjej Wilda att fylla år och därmed så blev du ju kalas...först kom grannarna Helen och Kenneth å fikade, Wilda fick en jätte söt klänning och Tuva fick en snutte

sen kom morbror Peter, kusin Jack och malin med present..
  
och sen kom bästa vännen Leia med sin mamma och pappa å då fick hon en jättecool grisbil

även Annelie och Smulan kom med present, ett ritblock å kritor..Wilda var såå duktig hela dagen..

          
...åh tårta ska man ju oxå ha när det är kalas...

Wilda fick även en massa presenter av mamma, pappa, Tuva, gamelmormor, gammelmrfar, farmor, farfar, morfar å mormor mm .... ja det var en hel hög som ggrattade Wilda på hennes 2års dag

Tack alla för en fin dag...

 


Wilda rockar fett!!!!


RSS 2.0